WAT

De voor- en naschoolse kinderopvang in de Droomballon wordt georganiseerd door de dienst Buitenschoolse Kinderopvang van de stad Sint-Niklaas, „De Sprinkhaan‟. Onze kinderopvang is erkend door K&G.

 

VOOR WIE

De opvang is toegankelijk voor alle kinderen van de school vanaf de start in de kleuterschool tot het einde van de basisschool.
Enkel tijdens de vakantieperiodes is de opvang ook toegankelijk voor kinderen die schoollopen op een andere school. Inschrijven is hiervoor wel noodzakelijk.

 

WAAR

De opvanglokalen bevinden zich op speelplaats L1-L2-L3. Het opvanglokaal waar kinderen worden in- en uitgeschreven bevindt zich rechts om de hoek (als je via de blauwe schoolpoort binnenkomt). De polyvalente zaal op de speelplaats werd ook ingericht voor de buitenschoolse opvang.

 

WANNEER

7-8u15: Alle kinderen die op school aanwezig zijn vòòr er toezicht is van de school worden automatisch ingeschreven in de opvang!

16-19u, woensdagmiddag 12u10-19u: Alle kinderen die om 16u/12u10 nog op school zijn worden zonder uitzondering ingeschreven in de opvang, zelfs al is het voor 5 minuten.

Schoolvrije dagen: 07u-19u (bij voldoende inschrijvingen!):
Op schoolvrije dagen kunnen wij opvang voorzien vanaf 10 vooraf ingeschreven kinderen.
Hoe kan u inschrijven? U dient onze dienst op het stadhuis te contacteren (03/778.36.30 of via mail) wanneer u opvang nodig heeft. Doe dit tijdig! 1 week voor de schoolvrije dag sluiten wij om 16u de inschrijvingen af. (bv: schoolvrije dag op woensdag, tot de woensdag ervoor kan u nog tot 16u inschrijven, daarna wordt de inschrijving afgesloten!). Bel/mail dus tijdig door (minstens 10 dagen op voorhand) dat u opvang zoekt voor uw kind(eren). Wanneer de inschrijving afgesloten is bekijken wij het aantal inschrijvingen om te beslissen of er opvang doorgaat of niet. U kan ons vanaf 1 week voor de schoolvrije dag terug contacteren om te horen of er opvang georganiseerd wordt die dag. 

 

 

HOE

Als u gebruik wil maken van voor- of naschoolse opvang moet u een digitale account aanmaken. 

1. Ga naar http://www.sint-niklaas.be/vakantieopmaat

2. Maak een account aan: klik op registreren en volg de instructies op het scherm 

3. Kijk jouw mailbox na en activeer jouw account (klik op de link in het bericht). 

4. Voeg gezinsleden toe. 

5. Vul per kind de vragenlijsten in. Klik onderaan de pagina op ‘opslaan’ 

6. Ga naar het inschrijvingsdossier. Klik op ‘inlichtingenformulier’. Druk dit document eenmalig af en onderteken het. 

7. Bezorg ook per kind een ingevulde en ondertekende schriftelijke overeenkomst

8. Ben je geen inwoner van Sint-Niklaas of deelgemeente, bezorg ons dan een uittreksel bevolkingsregister (bewijs van gezinssamenstelling, te verkrijgen bij dienst bevolking van jouw gemeente). Voor inwoners van Sint-Niklaas en deelgemeenten vragen wij dit zelf op.

9. Bezorg alle ondertekende formulieren voor jouw dossier per kind aan de dienst

10. De dienst duidt in jouw account aan dat jouw dossier voor buitenschoolse groepsopvang volledig is. 

Vanaf nu kan je vrij gebruik maken van voor– en naschoolse opvang en opvang op woensdagmiddag.

 

Wanneer u vakantieopvang nodig heeft dient u ook een online account te hebben via vakantie op maat. Ons aanbod vakantieopvang verschijnt onder de hoofding “ons aanbod”. U vindt daar ook het aanbod van de sportkampen en vrije ateliers.

Inschrijvingen voor vakantieopvang verlopen op vaste momenten:

Inschrijving krokus- en paasvakantie: vanaf de eerste dinsdag tem zaterdag na de kerstvakantie

Inschrijving zomervakantie: vanaf de eerste dinsdag tem zaterdag na de paasvakantie

Inschrijving herfst- en kerstvakantie: vanaf de eerste dinsdag tem zaterdag na de zomervakantie

 

 

AFSPRAKEN

* Wij werken samen met de school maar wij zijn wel een aparte stadsdienst. Dit wil concreet ook zeggen wij geen informatie doorkrijgen van de school (wet op de privacy). Telkens er iets aan uw gegevens wijzigt (nieuw adres, nieuw GSMnummer, echtscheiding, … dient u dit zelf in uw online account aan te passen. Ga hiervoor terug naar de vragenlijst per kind.
Indien u aparte facturen wenst voor een kind (owv echtscheiding bvb) dan dient u contact op te nemen met de coördinatoren (in het welzijnshuis), facturen die reeds aangemaakt zijn kunnen nadien niet meer gesplitst worden.

 

* Van zodra uw kind gebruik gemaakt heeft van onze opvang moet er een account aangemaakt worden door de ouder. Ideaal is dat wij dit dossier reeds hebben voor uw kind de eerste maal komt. Wanneer u echter onvoorzien slechts eenmalig of voor een korte tijd gebruik maakte van onze dienst vragen wij u om nadien zo snel mogelijk een account aan te maken.

 

* Gelieve uw kinderen ‘s morgens tot in het opvanglokaal te begeleiden. Kinderen die aan de schoolpoort worden afgezet en niet tot in ons lokaal raken vallen niet onder onze verantwoordelijkheid.

 

* Gelieve bij het afhalen van uw kinderen langs het lokaal met de PC te gaan zodat uw kinderen worden uitgeschreven. Kinderen die niet worden uitgeschreven door ouders blijven aangerekend tot sluitingstijd.

 

*Wij geven de kinderen enkel mee aan ouders en personen die zij daarvoor toestemming hebben gegeven. Vul de namen van personen die de kinderen mogen komen afhalen zelf aan in uw account. Zonder toestemming van de ouders worden kinderen niet aan derden meegegeven. Wij vragen hiervoor begrip.

 

* In geval van onvoorziene omstandigheden waardoor u uw kind niet tijdig kan afhalen of wanneer u uw kind onvoorzien door iemand anders zal laten afhalen vragen wij om de medewerkers van de opvang hier telefonisch van op de hoogte te stellen.

 

 

* In het kader van de veiligheid van de kinderen is het belangrijk dat onze begeleiding op ieder moment een goed overzicht heeft over alle kinderen die dan onder hun verantwoordelijkheid vallen. Daarom is de speelplaats na schooltijd opgedeeld in een “babbelzone” en een “speelzone”. Deze zullen van elkaar worden gescheiden door oranje kegels en nadien door een lijn die op de speelplaats wordt geschilderd.

De speelzone is het deel van de speelplaats dat vertrekt van het opvanglokaal tot aan de polyvalente zaal en omvat dus het grootste deel van de speelplaats + het speeltuig. De babbelzone bevindt zich aan de zijkant van de speelplaats, onder het nieuwste afdak.

Ouders die om 16u nog aanwezig zijn worden verzocht zich op dat moment naar de babbelzone te begeven, samen met hun kinderen die niet worden ingeschreven in de opvang. Alle kinderen die vanaf 16u in de speelzone aanwezig zijn worden ingeschreven in de buitenschoolse kinderopvang. Wij verzoeken u vriendelijk hier aandacht en begrip voor te hebben. Dit is de enige manier waarop wij de veiligheid van de kinderen onder ons toezicht kunnen garanderen.

Ouders die hun kinderen na schooltijd graag nog even laten spelen verwijzen we door naar het speeltuintje aan het grasplein naast sporthal „de Mispelaer‟.

Mogen wij u vriendelijk verzoeken hier ook rekening mee te houden bij oudercontacten, het afhalen van rapporten, carnaval, kerstmarkt, ... Kinderen die onder ons toezicht achtergelaten worden in de speelzone worden altijd ingeschreven in de buitenschoolse opvang. Kinderen kunnen enkel in de babbelzone blijven onder toezicht van een betrokken ouder. Indien u als ouder niet aanwezig bent zal uw kind in de speelzone worden opgevangen door de begeleiding van de buitenschoolse opvang.

Deze regeling is in samenspraak met de schooldirectie genomen en blijft behouden. 

 

 

 

CONTACTGEGEVENS

Dienst Buitenschoolse Groepsopvang: 

Welzijnshuis, 1ste verdieping 

Abingdonstraat 99 

9100 Sint-Niklaas 

03 778 36 30 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Loket kinderopvang: 

Elke werkdag open van 8u30 – 12u00
op dinsdag ook van 16u30 – 19u00

 

Telefoonnummer van het opvanglokaal in de Droomballon: 0470/72.68.15 (enkel tijdens de openingsuren van de opvang is er iemand te bereiken)

 

Template by JoomlaShine